O reviji

Novi zvon je (prvotno spletna) literarna revija, ki deluje pod okriljem (beri: moralno podporo) Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo in je namenjena vsem oblikam literarne umetnosti.

V prvih dveh letih delovanja je revija izhajala vsakega petega v mesecu (z izjemo februarja, ko je bil izid zamaknjen na kulturni praznik) v obliki brezplačnega pdf dokumenta. Z letom 2014 je prišlo do sprememb v delovanju Novega zvona: poleg pdf verzije smo vpeljali še tiskane print-on-demand izvode za vse, ki bi morda želeli imeti revijo tudi v fizični obliki. Zaradi tega je bilo potrebno uvesti nekaj modifikacij; Novi zvon je s tem prenehal biti mesečnik, ampak revija, ki izide sicer še vedno petega, vendar le vsak sodi mesec v letu.

Prispevke (poezijo/prozo/dramatiko/prevode/literarne hibride) sprejemamo ves čas na novizvon@gmail.com. Revija deluje pod licenco creative commons.

Kontakt:
novizvon@gmail.com

Facebook:
http://www.facebook.com/novizvon

UREDNIŠTVO

Glavna in odgovorna urednica:

sara1Sara Fabjan (1992): živi v Grosuplju in je diplomirana psihologinja, ki trenutno obiskuje magistrski študij kognitivne znanosti v Ljubljani. Piše poezijo in jo sporadično tudi objavlja v literarnih revijah in na njihovih spletnih straneh. Leta 2016 je bila ena od finalistov natečaja mlade literature Urška. Od leta 2014 je del uredništva literarne revije Novi zvon, ki jo je avgusta 2016 tudi uradno prevzela kot glavna in odgovorna urednica.

Uredništvo za poezijo:

anjaAnja Grmovšek (1993): študentka magistrskega študija slovenistike in primerjalne književnosti. Nenehno razpeta med Gorenjsko in Ljubljano, zato večino svojega časa preživi na gorenjski avtocesti. Literarna urednica spletne platforme Koridor – križišča umetnosti, za katero piše tudi literarne in filmske kritike. Leta 2016 je bila finalistka Pesniškega turnirja. Oboževalka (španskega) nogometa, ki si rada domišlja, da bo nekoč izdala pesniško zbirko v B5-formatu.

 

veronikaVeronika Šoster (1992): iz Celja, diplomirana bohemistka in komparativistka, zaključuje magistrski študij primerjalne književnosti. Poezijo objavlja v raznih literarnih revijah in na spletu. Literarne kritike objavlja v nekaterih večjih slovenskih medijih, kot so Literatura, radio ARS, AirBeletrina, Koridor – križišča umetnosti in Trubarjeva hiša literature. Leta 2016 je bila izbrana za članico žirije za mlado Veronikino nagrado, delovala je tudi kot kritičarka v rezidenci na literarnem festivalu Vilenica.

Uredništvo za prozo:

patrik.jpgPatrik Holz (1986): rojen v Mariboru, s katerim sem še vedno močo povezan, čeprav že dolga leta živim v istrski vasici na slovenski obali. Po izobrazbi univerzitetno diplomirani literarni komparativist, trenutno pa koordinator programa v Centru mladih Koper. Doslej so moja dela objavile različne slovenske literarne revije (Novi zvon, LUD Literatura, Revija Mentor, Locutio, Liter jezika …), prav tako v zbornikih Po koncu novi začetek (ZTT, Trst 2013), Rukopisi 38 in 39 (Dom omladine Pančevo, Beograd 2015, 2016) ter Zlate (Kulturno društvo Mohorjan 2016). Pri spletni reviji Novi zvon sem urednik na področju proze. Finalist literarnega natečaja JSKD Urška 2014, polfinalist 2015 in 2016 in zmagovalec Pesniške olimpijade 2013. Od leta 2015 tudi moderator in organizator literarnih večerov Obalne rime, ki se odvijajo v preverjenemu stilu Mladih rim.

ninaNina Kremžar (1993): podiplomska študentka anglistike ter primerjalne književnosti in literarne teorije iz Ljubljane. Rada zbežim med tuje jezike in spomine ljudi, ki jih govorijo. Še rajši pobegnem v čim bolj oddaljene tuje dežele, da postanejo domače. Ko berem, bežim v času. In ko pišem, zbežim vsepovsod. Ko pa imam dovolj bežanja, mirujem.

STROKOVNI SODELAVKI

Intervju:
Veronika Šoster

Lektorica:
Vesna Rogl

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s