O reviji

Novi zvon je (prvotno spletna) literarna revija, ki deluje pod okriljem (beri: moralno podporo) Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo in je namenjena vsem oblikam literarne umetnosti.

V prvih dveh letih delovanja je revija izhajala vsakega petega v mesecu (z izjemo februarja, ko je bil izid zamaknjen na kulturni praznik) v obliki brezplačnega pdf dokumenta. Z letom 2014 je prišlo do sprememb v delovanju Novega zvona: poleg pdf verzije smo vpeljali še tiskane print-on-demand izvode za vse, ki bi morda želeli imeti revijo tudi v fizični obliki. Zaradi tega je bilo potrebno uvesti nekaj modifikacij; Novi zvon je s tem prenehal biti mesečnik, ampak revija, ki izide sicer še vedno petega, vendar le vsak sodi mesec v letu.

Prispevke (poezijo/prozo/dramatiko/prevode/literarne hibride) sprejemamo ves čas na novizvon@gmail.com. Revija deluje pod licenco creative commons.

Kontakt:
novizvon@gmail.com

Facebook:
http://www.facebook.com/novizvon

UREDNIŠTVO

Glavna in odgovorna urednica:

ninaNina Kremžar (1993): podiplomska študentka anglistike ter primerjalne književnosti in literarne teorije iz Ljubljane. Piše poezijo in prozo, ki jo objavlja v mnogih literarnih revijah. 2016 in 2018 je bila finalistka Pesniškega turnirja, 2017 je njena zgodba zmagala na Airbeletrininem literarnem natečaju, 2018 pa je postala ena izmed finalistk festivala Urška. Uredništvo Novega zvona je prevzela jeseni 2018.

 

Uredništvo za poezijo:

anjaAnja Grmovšek (1993): študentka magistrskega študija slovenistike in primerjalne književnosti. Nenehno razpeta med Gorenjsko in Ljubljano, zato večino svojega časa preživi na gorenjski avtocesti. Literarna urednica spletne platforme Koridor – križišča umetnosti, za katero piše tudi literarne in filmske kritike. Leta 2016 je bila finalistka Pesniškega turnirja. Oboževalka (španskega) nogometa, ki si rada domišlja, da bo nekoč izdala pesniško zbirko v B5-formatu.

 

veronikaVeronika Šoster (1992): iz Celja, diplomirana bohemistka in komparativistka, zaključuje magistrski študij primerjalne književnosti. Poezijo objavlja v raznih literarnih revijah in na spletu. Literarne kritike objavlja v nekaterih večjih slovenskih medijih, kot so Literatura, radio ARS, AirBeletrina, Koridor – križišča umetnosti in Trubarjeva hiša literature. Leta 2016 je bila izbrana za članico žirije za mlado Veronikino.

 

novi_alexd.png

Uredništvo za prozo:

Alex Kama Devetak (1992): rojen v Gorici, absolvent magistrskega študija primerjalne književnosti in slovenistike. Konstantno razpet med filmom, TV-serijami in književnostjo. Vrsto let je organiziral študentski literarni natečaj Rdeča nit, filmske večere v Trubarjevi hiši literature in nekaj literarnih večerov DŠPK.  Sourednikoval je izdajo zbornika Rdeči klobčič, ki vsebuje zmagovalna besedila natečaja Rdeča nit. Leta 2018 je bil polfinalist na Pesniškem turnirju Založbe Pivec. V zadnjem letu opušča sanje o pisanju dram in na novo odkriva ljubezen do poezije in proze. Že ima zgodbo za roman in naslov za pesniški prvenec, ki pa ga verjetno ne bo nikoli izdal.

 

Aljoša Toplak (1996): študent filozofije v Ljubljani in so-ustanovitelj slovenskega portala za fantazijsko književnost. Prihaja iz Ptuja. Je ljubitelj filozofije, znanosti in znanstvene fantastike. Filmofil. Gledališčnik. Zanima se za vse načine pripovedovanja. Razen pesmi. Teh ne razume. aljoša - fotka.jpg

STROKOVNI SODELAVKI

Intervju:
Veronika Šoster

Lektorica:
Vesna Rogl

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s