O reviji

Novi zvon je spletna revija za vse oblike sodobne literarne umetnosti. Revija izide vsak sodi mesec v letu. Junijska številka je vsako leto posebna, saj takrat objavljamo zgolj in samo erotično literaturo. 

Leto 2018 smo si v prenovljenem uredništvu zaželeli nekaj sprememb, ki jih uresničujemo s prihodom novega leta: najbolj očitna je, seveda, posodobljena grafična podoba revije, spletne strani in socialnih omrežij. Odločili smo se svoje moči usmeriti v nove in sodobnejše načine, kako čimvečjemu število ljudi predstaviti ustvarjanje slovenskih in tujih sodobnih literarnih umetnikov. Zato smo si ustvarili Instagram profil, kjer bomo tedensko objavljali (krajša) besedila in citate avtorjev, ki objavljajo v naši reviji. S februarjem 2019 se torej poslavljamo od tiskane print-on-demand revije, ki smo jo izdajali vse od leta 2014. 

To nikakor ne pomeni, da se zapiramo v virtualni svet, saj bomo nadaljevali z organiziranjem raznih literarnih večerov in Kluba kreativnega pisanja. Klub je namenjen sproščenemu druženju ob prebiranju avtorskega leposlovja. Naša želja je ustvariti krog ljudi, ki bi drug drugemu pomagali s pomočjo nasvetov, spodbude, odprte debate in konstruktivne kritike. Klub kreativnega pisanja je mesečni dogodek, ki ga letos organiziramo vsak drugi četrtek v mesecu v prostorih Centra za poezijo Tomaža Šalamuna. 

Na naših literarnih večerih radi preizprašujemo samo formo literarnega branja, zato je vsak naš literarni večer nek svoj unikum. Samo nekaj primerov: septembra 2017 je publika med poslušanjem besedil skupno ustvarjala pesem, septembra 2015 smo hodili po robu in brali s pomočjo špagetov, februarja 2015 smo prijavljena besedila naključno porazdelili med avtorje, decembra 2014 smo prebirali besedila nevidnih avtorjev, septembra 2014 pa smo ob branju improvizirali glasbo in slikanje.

Leto 2014 je bilo za revijo ključno, saj je tudi takrat prišlo do sprememb v delovanju Novega zvona: zaradi že omenjene tiskane print-on-demand verzije revije je Novi zvon postal dvomesečnik (vsak sodi mesec v letu). Vse do takrat je namreč revija izhajala vsak mesec in je delovala pod okriljem (beri: moralno podporo) Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Revija deluje pod licenco creative commons.
Grafična podoba spletne strani in revije nastaja s pomočjo spletne strani Freepik.com, na kateri imajo objavljene grafike brezplačno licenco za (ne)komercialne namene.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s